Slagwerkgroep  ZWEEPSLAG
slagwerkgroep  ZWEEPSLAG

Deze slagwerkgroep wordt samengesteld uit drummers en percussionisten die allemaal gek zijn van slagwerk. De laatste jaren bestaat de groep veelal uit (oud-) TU studenten, maar ook andere drumfanaten doen geregeld mee.
We spelen eigen, vaak heftig swingende slagwerkstukken met interessante thema's, spetterende breaks en inventieve improvisaties. Soms op 6 of meer drumstellen, soms op olievaten en soms op allerlei elektronisch slagwerk ( incl. labtops).
De bezetting wisselt nog wel eens, maar meestal zijn we met 6 slagwerkers.
We doen optredens op allerlei gelegenheden; openingen van bedrijven, festivals, theater, rockcafé's, enz. , ook lopend, als samba groep.
Zo hebben we in 2005 meegedaan aan de "Delftse Donderslag" , waar ook Slagerij van Kampen aan deelnam.
In juni 2007 hebben we optredens gedaan op het Lustrumfeest van de TU Delft en op het internationale festival "de mooi weer spelen Delft" in de voorstelling " NIMBY ". Hierbij gebruikten we ook veel electronica. - zie foto's.
Zomer 2011 deden we samen met AirDancers o.l.v. Suzana Gomes het openingsconcert van de internationale "Conference on Windengenering" in de RAI. - zie ook  foto's en zie geluidsfragmenten bands

- Om de verwarring te completeren:   al mijn losse slagwerkprojekten en workshops gebeuren óók onder de noemer Zweepslag.  En Zweepslag is tevens mijn bedrijfsnaam.  Er is echter maar een slagwerkgroep ZWEEPSLAG.
- Deze groep  kan dus ook geboekt worden voor speciale gelegenheden!
- Ook kunnen we uw eigen mensen in de groep integreren en daarmee een slagwerkstuk instuderen ( evt. met bedrijfsprodukten) en een optreden doen. Dit kan voor uw bedrijfspresentatie, promotieacties of opening van een bedrijf of filiaal erg interessant zijn.

Hieronder; enige foto's van optredens van Zweepslag met verschillende bezettingen :